• DM-Pack introduceert flexibele, modulaire kartonneermachine

    Tijdens de Empack 2018 introduceert DM-Pack hun nieuwe flexibele en modulair opgebouwde kartonneermachine. Deze sideload kartonneermachine luistert naar de naam GEA en heeft een aantal bijzondere eigenschappen.

    Zo is de GEA dankzij het modulaire concept zowel verkrijgbaar in een intermitterende- als een continu lopende uitvoering. Hierdoor hoefde DM-Pack geen twee verschillende kartonneermachines te ontwikkelen, waardoor de ontwikkelingskosten - en dus de kostprijs - binnen de perken zijn gebleven.

    Een ander speerpunt bij de ontwikkeling was de flexibiliteit. De machine moest snel en voor iedereen op een begrijpelijke manier om te bouwen zijn naar een ander formaat. Deze ontwerpeis is terug te vinden in een gedeeltelijk automatische omstelling van de machine, wat uniek is voor de prijsklasse waarin de GEA kartonneermachine is gepositioneerd.

    Zoals alle verpakkingsmachines van DM-Pack onderscheidt ook de nieuwe GEA kartonneermachine zich door zijn ergonomie, overzichtelijkheid en goede bereikbaarheid. Ook staat de machine 20 cm van de vloer, waardoor de vloer onder de machine goed reinigbaar is. De elektrische componenten zijn ondergebracht in een geïntegreerde schakelkast met een plexiglas deur, waardoor alle componenten altijd goed zichtbaar zijn. De machine is verkrijgbaar in een gelakt stalen- en een RVS uitvoering.

    Tijdens de Empack is de GEA kartonneermachine in intermitterende uitvoering op stand F119 - F125 van WKPACK te bezichtigen.